Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان برنامه و بودجه از احتمال افزایش مبلغ یارانه‌ معیشتی خبر داد. استناد مسعود میرکاظمی به قانونی است که سال گذشته به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.

به موجب این قانون دولت به شرط آنکه قیمت اقلام ضروری و مصرفی خانوارها را به نرخ شهریور ماه سال ۱۴۰۰ ثابت نگهدارد مجاز به اجرای برنامه اصلاح ارز ترجیحی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برنامه اصلاح ارز ترجیحی از اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۱ در دو بخش مستقل از هم عملیاتی شد، در فاز نخست نانوایی‌های سراسر کشور به شبکه جدیدی از دستگاه‌های کارتخوان مجهز شدند تا از عرضه و قاچاق آرد یارانه‌ای به خارج از چرخه نانوایی‌های سنتی جلوگیری شود.

در همین رابطه بنابر اظهارات رئیس سازمان تعزیرات حکومتی، نتیجه این اقدامات تاکنون شناسایی و پلمپ بیش از سه هزار نانوایی متخلف بوده است.

نحوه اجرای برنامه اصلاح ارز ترجیحی

طرح هوشمند سازی توزیع یارانه آرد و نان عنوان این بخش از برنامه اصلاحات ارزی دولت سیزدهم است و فاز نخست آن تا انتهای شهریور ماه اجرا شده است، دولت وعده داده است که فاز دوم این طرح نیز بدون تغییر قیمت بهای مصرفی نان از شهریور ماه عملیاتی خواهد شد.

در فاز دوم نیز قرار است انظباط و شفافیت بیشتری بر فعالیت نانوایی‌های سنتی حاکم شود و فعالیت این واحدهای صنفی بیشتر معطوف به رقابت بر سز پخت و عرضه نان روزانه شود.

در بخش اول از اجرای برنامه اصلاح ارز ترجیحی، قرار است علاوه تغییر الگوی توزیع یارانه نان، برنامه مشابهی در خصوص توزیع بنزین و دارو اجرایی شود.

بخش دوم اجرای برنامه اصلاح ارز ترجیحی نیز معطوف به پرداخت یارانه ماهانه به خانواده‌هایی است که در ۹ دهک درآمدی قرار دارند.

این بخش از برنامه اصلاحات ارزی نیز از شامگاه اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۱ عملیاتی شد و در مقابل برداشته شدن یارانه اقلام ضروری دولت به هر شهروند مشمول به صورت ماهانه از سیصد تا چهارصد هزار تومان پرداخت می‌کند.

فاز دوم هدفمندسازی یارانه نان چیست؟

در حال حاضر این یارانه معیشتی برای چهار نوبت پرداخت شده است، در ماه‌های تیر و مرداد جمعیت یارانه بگیران در نتیجه بررسی درخواست متقاضیان و معترضان تغییر کرد و افزایش یافت.

هرچند دولت تا به امروز رقم دقیق شهروندان یارانه بگیر را اعلام نکرده است اما بنابر اعلام وزیر سابق رفاه نزدیک به نود درصد از جمعیت هشتاد و پنج میلیون نفری کشور مشمول دریافت این یارانه هستند.

چرا دولت راضی به افزایش حقوق بازنشستگان شد؟

در شرایطی که هنوز تعداد دقیق شهروندان یارانه بگیر نامشخص است و وضعیت پرداخت معوقات یارانه‌ای متقاضیان جدید به دقیق روشن نیست، صحبت رئیس سازمان امور اداری و استخدامی در مورد احتمال افزایش مبالغ یارانه عجیب به نظر می‌رسد.

با این حال نگاهی به وضعیت نزولی نرخ تورم مرداد ماه نشان می‌دهد که در حال حاضر دولت نسبت به افزایش سطح عمومی درآمدها چندان بی میل نیست.

می توان گفت موافقت با افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، ترمیم حقوق کارکنان شاغل و بازنشسته دولت و در نهایت زمزمه کردن احتمال افزایش مبالغ یارانه‌ها بخشی از برنامه دولت برای تحریک تقاضا در بازارهای کالا و خدمات باشد، برنامه‌ای که به احتمال بیشتر در رابطه با دو قسمت نخست یعنی افزایش حقوق کارکنان شاغل و بازنشسته عملیاتی می‌شود./تجارت نیوز

منبع: فردا

کلیدواژه: یارانه معیشتی افزایش یارانه معیشتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۴۰۷۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمدید طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی دور از انتظار نیست

دولت سیزدهم در راستای ارتقای امنیت غذایی مردم و اثرگذاری یارانه بر سر سفره آن‌ها، طرح سه‌گانه کالابرگ الکترونیکی، یارانه مادران باردار یا دارای کودک شیرخوار سه دهک اول درآمدی و یارانه برای کودکان هفت دهک درآمدی جامعه که نیازمند تغذیه مضاعف هستند را در دستور کار قرار داد و اجرایی کرد.

به گزارش ایرنا، هر کدام از این طرح‌ها برای قشر خاصی تعریف شدند تا امنیت غذایی آن‌ها از طریق یارانه ارتقا یابد یا تقویت شود. طرح فجرانه یکی دیگر از ابتکارات دولت در حوزه تشویق مردم به خرید اقلام خوراکی با قیمت پایه بود؛ به این شکل که آن‌ها سبد غذایی تعریف شده مشتمل بر ۱۱ قلم کالای اساسی را با قیمت پایه خریداری کنند.

«طرح فجرانه» در راستای حمایت مضاعف از سبد غذایی خانوار یارانه‌بگیر با اولویت خانوار دهک‌های پایین جامعه (اول تا هفتم) هم‌زمان با چهل و پنجمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی از ۱۷ بهمن‌ماه سال گذشته آغاز و تا ۱۷ اردیبهشت‌ماه (فردا) ادامه دارد. در این طرح اعتبار تشوقی خرید ۱۱ قلم کالای اساسی از طریق کالابرگ از ۱۲۰ هزار تومان به ۲۲۰ هزار تومان افزایش یافت و شرط خرید ۲۰۰ هزار تومان از مبلغ یارانه برای دریافت آن اعتبار تشویقی حذف شد.

استقبال ۸۷ مردم از طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی در مرحله نخست

۱۱ قلم کالای اساسی شامل گوشت مرغ، گوشت قرمز، برنج، روغن، ماکارونی، شیر، پنیر، ماست، قند و شکر، تخم‌مرغ و حبوبات و با قیمت‌های مبنای سال ۱۴۰۱ است که مابه‌التفاوت قیمت‌ها با قیمت روز (۱۴۰۲) از محل یارانه جدید دولت تأمین شده است.

در مرحله نخست این طرح که از بهمن ۱۴۰۲ آغاز شد، افرادی که مشمول بودند با خرید از طریق کالابرگ الکترونیکی از فروشگاه‌های اعلام شده ۲۲۰ هزار تومان یارانه مضاعف دریافت می‌کردند. در دوره نخست وازیر طرح فجرانه کالابرگ بیش از ۸۷ درصد مردم از یارانه مضاعف استفاده کردند. در مرحله بعدی که مربوط به اسفند ماه بود این مشارکت به ۷۵ درصد رسید که دلیل کاهش آن نیز این بود که مردم درگیر خرید نوروز و سفرهای نوروزی بودند.

ارتقای امنیت غذایی دهک‌های درآمدی پایین جامعه

در این مدت استقبال دهک‌های یک تا سه درآمدی جامعه از این طرح، به بیش از ۸۸ درصد رسیده که نشان می‌دهد دولت سیزدهم به اهداف خود که ارتقای امنیت غذایی دهک‌های درآمدی پایین بوده جامع عمل پوشانده است.

در آخرین آمار مربوط به ۵۲ روز نخست طرح فجرانه، بیش از ۱۸ هزار میلیارد تومان توسط دولت در قالب یارانه و بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان آورده مردم را تشکیل داده که به این واسطه ۷۸ هزار میلیارد تومان در ۵۲ روز به سمت سفره غذایی مردم روانه شده و در کنار آن تولید داخل رونق گرفته و کارخانجات غذایی هم توانسته‌اند تولید خود را افزایش دهند. آمار مربوط به اردیبهشت ماه هنوز اعلام نشده است.

علاوه بر ارتقا امنیت غذایی مردم از این طریق، دولت به یک هدف دیگر نیز دست‌یافت. در گذشته یارانه‌بگیران عادت به برداشت یارانه نقدی و صرف آن برای امور غیر از کالاهای خوراکی داشتند؛ اما با طرح کالابرگ الکترونیکی و پس از آن طرح تشویقی «فجرانه» رفتار اقتصادی و اجتماعی مردم و صاحبان فروشگاه‌ها نسبت به خرید اعتباری شکل گرفت تا دولت به هدف خود که ارتقا امنیت غذایی است نزدیک‌تر شود.

آیا طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی پایان می‌یابد؟

باتوجه‌به اینکه روز هفدهم اردیبهشت (فردا) این طرح سه‌ماهه خاتمه می‌یابد، دولت و مسئولان حوزه به دنبال این هستند که می‌توان یارانه مضاعف ۲۲۰ هزار تومانی را به شکل دیگری پیش برد یا خیر.

تا کنون در این خصوص اطلاع‌رسانی انجام نشده است اما با توجه به موفق بودن طرح، استقبال مردم، توزیع به موقع اقلام غذایی بدون ایجاد صف، رونق صنایع تولید مرتبط با اقلام سبد غذایی و ارتقا امنیت غذایی آحاد مردم تمدید این طرح تشویقی دور از ذهن نخواهد بود. البته با توجه به هزینه زیادی که برای دولت ایجاد می‌کند قطعا باید مورد بررسی بیشتر قرار بگیرد و بودجه آن تعریف شود تا طرح ادامه پیدا کند.

قیمت روز سبد مشتمل بر ١١ قلم، ۷۴۳ هزار و ۷۵۰ تومان بوده که خانوار دهک‌های اول تا هفتم درآمدی در صورت خرید بسته می‌بایست قیمت سال ۱۴۰۱ را به مبلغ ۵۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان پرداخت کنند و مابه‌التفاوت آن تا قیمت روز به مبلغ ۲۲۰ هزار و ۴۵۰ تومان از محل اعتبار جدید دولت تأمین می‌شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تمدید طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی دور از انتظار نیست
  • فوری | واریزی مددجویان تحت پوشش ۳ برابر شد
  • طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی تمدید می‌شود؟
  • دولت مسکن را کالای مصرفی ببیند نه سرمایه‌ای
  • بی‌توجهی به مشکلات معیشتی کادر درمان سلامت را به مخاطره می‌اندازد/ دولت توان افزایش حقوق پرستاران را ندارد
  • هفت روز تا پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ؛ برنامه دولت درخصوص کالابرگ چیست؟ 
  • برنامه جدید دولت درخصوص کالابرگ چیست؟
  • هفت روز تا پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ/ برنامه دولت در خصوص کالابرگ چیست؟
  • اعلام برنامه دولت درباره کالابرگ | یک هفته تا پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ
  • هفت روز تا پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ؛ برنامه دولت درخصوص کالابرگ چیست؟